Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletnega mesta www.viper-tactical.si so sestavljeni v skladu z  Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot- UPB2) na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e- poslovanje. S pogoji poslovanja vam skušamo olajšati nakup in povečati vaše zadovoljstvo ob uporabi izdelkov. 

Prodajni pogoji določajo pravice in obveznosti kupcev pri naročanju izdelkov, ki so na voljo na spletni strani www.viper-tactical.si, ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Celotna vsebina spletne strani, ne glede na obliko (besedila, slike, filmi, zvoki itd) je zaščitena z avtorskimi pravicami. Vsebine spletne strani se ne smejo uporabljati za drug namen kot za uporabnikovo osebno gledanje, razen če ponudnik predhodno pisno in izrecno dovoli drugače. V primeru zlorabe uporabnik kazensko in materialno odgovarja.

Z uporabno spletne strani www.viper-tactical.si uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami splošnih pogojev. V primeru, da se s temi splošnimi pogoji ne strinjate, vas pozivamo, da nemudoma prenehate z dostopanjem do spletne strani.

Preberite si splošne pogoje in našo politiko zasebnosti, katera se nanaša na vašo zasebnost in osebne podatke.

Pravica intelektualne lastnine

Ponudnik ima vse potrebne pravice za znamke in druge izdelke, ki se nahajajo na spletni strani. Znamke, ki se nahajajo na spletni strani, so zaščitene v skladu z  nacionalno in mednarodno zakonodajo. Z objavo znamk in omogočanjem uporabe spletne strani se ponudnik ne odpoveduje pravicam, ki izhajajo iz znamk. V primeru zlorabe znamk, uporabnik kazensko in materialno odgovarja.

Celotna vsebina spletne strani, ne glede na obliko, je z zapisom zaščitena z avtorskimi pravicami. Nosilec vseh avtorskih pravic je ponudnik spletna trgovina.

Spletna trgovina

 • Uporabnik lahko nakupuje preko spletne strani, ki je dostopna preko povezave: www.viper-tactical.si
 • zapisani splošni pogoji so sestavni del pogodbenega razmerja med ponudnikom in kupcem- kupoprodajna pogodba.
 • Z registracijo na spletni strani ali z naročilom preko spletne trgovine, uporabnik potrjuje, da razume in sprejema splošne pogoje.
 • Za nakup v spletni trgovini se uporabnik ne rabi registrirati.
 • Informacije, ki jih najdete v spletni trgovini (opis izdelkov, fotografije), so približne. Pridružujemo si pravice do manjših sprememb v opisu izdelka, brez obveznosti obveščanja uporabnika.
 • Ponudbe na strani so količinsko in časovno omejene
 • Količine objavljenih zalog na spletni strani so informativne in se lahko spremenijo brez obvestila.

Slike izdelkov

Prizadevamo si priskrbeti ustrezne slike za vse izdelke v spletni trgovini www.viper-tactical.si.  V primeru morebitnih razlik med barvnimi odkloni in dejanskimi izdelki, to ne vpliva na lastnost izdelka. Dopuščamo možnosti za nepravilnosti podatkov, slikovnega, tekstovnega, zvočnega in video materiala. Dekorativni material v slikah ni vključen v ceno, razen, če je drugače navedeno. V primeru napak vam bomo omogočili odstop od pogodbe na naše stroške.

Cene in davki

Vse cene so izražene v EUR ( eurih). Cena vključuje davek na dodano vrednost (22 % DDV). Cene artiklov ne vključujejo stroškov dostave oziroma poštnine. Ti so navedeni ob izračunu vrednosti naročila pred elektronsko potrditvijo naročila.

Ponudniku trgovina omogoča naslednje načine plačila :

 • Preko sistema PayPal
 • po povzetju (trenutno ni možno)
 • z nakazilom na račun upravitelja viper-tactical.si – ArPoS International d.o.o. po ponudbi / predračunu

Plačevanje preko našega plačilnega sistema je varno, saj ustreza varnostnim standardom.

Nakupna pogodba je shranjena pri podjetju in jo lahko prejmete na pisno zahtevo. Svojo zahtevo sporočite na naslov:

ArPoS International d.o.o.
Ljubljanska cesta 1
2310 Slovenska Bistrica
Slovenija/ Slovenia

Za vsako naročilo prejme kupec račun  v pdf formatu na e-naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški, ki jih ima kupec v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

Naša trgovina sodeluje in je povezana s tujimi dobavitelji.

Vsi artikli so originalni.

Za kategoriji akcija in outlet obstajata dve ceni (informativna – višja in nižja -naša redna cena)***

Višja/ informativna cena izdelka je pridobljena :

 • Preko direktne komunikacije z našimi dobavitelji.
 • Z zbiranjem maloprodajne cene izdelka za državo, kjer je ponudnik prodaja izdelek; to velja v primeru, da je izdelek tržen s strani (ali v imenu) dobavitelja izdelka v isti državi, kjer ponudnik prodaja izdelek, ter je informacija o lokalni maloprodajni ceni podana s strani dobavitelja.
 • Z zbiranjem maloprodajnih cen različnih izdelkov posameznih blagovnim znamk iz nakupovalnih spletnih strani z namenom primerjave maloprodajne cene države izvora izdelka z maloprodajno ceno države, kjer ponudnik prodaja proizvod.

*** Pri omenjenih informativnih/višjih cenah v sorazmerju z nižjimi – našimi cenami ne gre za prikaz znižanja. Višja/ informativna cena služi kot dobronamerna informacija kupcu o določeni vrednosti cene artikla, ki se giblje na prostem trgu (trgovine), torej informativne / višje cene blagovnih znamk služijo, da bi uporabnika seznanili z idejo o možnih prihrankih nakupa v naši spletni trgovini.**

NAKUP OMEJENIH ARTIKLOV

Drugo orožje iz kategorije D

Polnoletni posamezniki, pravne osebe in podjetniki lahko brez posebnega dovoljenja nabavljajo in imajo v posesti orožje iz 6. do 9. točke kategorije D (ZOro 48. člen). Za preverjanje polnoletnosti morate poslati na naš elektronski naslov ali priložiti ob nakupu razločno skeniran ali poslikan osebni dokument.

 • D6 – zračno orožje: pištola, revolver, puška pri katerem je kinetična energija izstrelka na ustju cevi nižja kot 25 J
 • D7 – orožje s tetivo: loki, samostreli frače in druge naprave, ki s pomočjo napete tetive, vzmeti ali drugega potisnega sredstva izstreljujejo puščice ali druge izstrelke
 • D8 – električni paralizatorji: ki ne delujejo na daljavo z izstrelitvijo puščic ali drugih podobnih izstrelkov – elektro šoker
 • D9 – razpršilci: naprave, ki s pomočjo stisnjenega plina razpršujejo dražljive snovi, ki človeka začasno onesposobijo (snovi, izdelane na podlagi popra, paprike, CN, CS itd.)

Nakup plašilnega orožja

Polnoletni posamezniki, pravne osebe in podjetniki lahko brez posebnega dovoljenja nabavljajo in imajo v posesti plašilno orožje, ki ni uvrščeno v kategorijo D2.
Za preverjanje polnoletnosti morate poslati na naš elektronski naslov info@viper-tactical.si ali priložiti ob nakupu razločno skeniran ali poslikan osebni dokument.

Nakup streliva za orožje za alarm, plašenje, signaliziranje itd. (razpočniki)

Za nakup razpočnikov ali streliva za signalno orožje je potrebno izkazati polnoletnost.
Za preverjanje polnoletnosti morate poslati na naš elektronski naslov ali priložiti ob nakupu razločno skeniran ali poslikan osebni dokument.


Za preverjanje polnoletnosti morate poslati na naš elektronski naslov info@viper-tactical.si ali priložiti ob nakupu razločno skeniran ali poslikan osebni dokument. Dokumentov ne hranimo in so potrebni ob vsakem naročilu.


Shranjevanje naročila oz. pogodbe

Potrjeno naročilo oziroma sklenjena pogodba se v elektronski obliki nahaja na sedežu družbe Arpos International d. o. o., Ljubljanska cesta 1, 2310 Slov. Bistrica. Kupec lahko pridobi kopijo pogodbe z zahtevo po elektronski pošti na naslov info@viper-tactical.si  ali po telefonu 069 91 63 63.

Dobavni rok

Za izdelke na zalogi je dobava blaga do 5 delovnih dni. Izdelki, ki so označeni z oznako “Na voljo po naročilu”, je dobavni rok 1-3 tedne po prejetem plačilu. V primeru daljšega dobavnega roka vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti ali po telefonu.

Narava transakcije

Z oddajo naročila preko strani se strinjate, da ste FIZIČNA oseba, da kupujete izdelke za lastno uporabo. Obenem se uporabnik zaveda in strinja, da gre za naročilo z nakupom. Pravne osebe nas lahko kontaktirajo preko email naslova info@viper-tactical.si ali tel.: 069 91 63 63.

O vseh podatkih o vašem spletnem naročilu boste obveščeni na e-naslov, ki ste ga navedli v nakupovalni košarici pri vnosu vaših podatkov. Če le-tega ne prejmete, obstaja možnost, da ste navedli napačen e-naslov. V takšnem primeru vas prosimo, da nas kontaktirate na info@viper-tactical.si

Ponudnik je posrednik, ki deluje pod blagovnimi znamkami njegovega dobavitelja.

Preklic naročila

Ko uporabnik odda naročilo, prejme elektronsko pošto o potrditvi prejema naročila. Če je rok dobave več kot 2 delovna dni ponudnik o tem obvesti kupca. Uporabnik ima pravico naročilo preklicati, preden prejme elektronsko obvestilo ponudnika, da je bila pošiljka odposlana ali naročena k dobavitelju blagovne znamke. Za preklic naročila pošlje uporabnik ponudniku elektronsko sporočilo. Zahteva za preklic mora vsebovati ime in priimek uporabnika, naslov, številko naročila in datum naročila, v zadevi (e- pošta), mora biti napisano: PREKLIC NAROČILA in ŠTEVILKA NAROČILA, katera je zapisana v glavi potrditve naročila, ki jo dobite na vaš spletni naslov takoj po potrditvi/oddaji naročila.

Odstop od pogodbe, menjava in vračilo izdelkov

 1. odstavek 43. d člena ZVPot določa, da v kolikor je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne (izroči podjetju ali osebi), ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu o odstopu od pogodbe.

V primeru odstopa od pogodbe mora podjetje  v 14 dneh po prejemu blaga vrniti vsa prejeta plačila, ki so bili potrošniku zaračunani ob sklenitvi pogodbe (oddaji naročila). Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom , kot ga je uporabil potrošnik. Vračila se ne vračajo gotovinsko.

Izdelek, katerega želite vrniti ali zamenjati, mora biti :

 • neuporabljen
 • ne nošen
 • čist
 • nepoškodovan
 • s pritrjenimi etiketami in v originalni nepoškodovani embalaži.

Izdelke, ki so prodani v originalni embalaži, je potrebno vračati v originalni embalaži z originalnimi etiketami

Čevlji morajo biti vrnjeni v škatli od čevljev, pri čemer škatla ne sme biti popisana, niti polepljena s poštnimi nalepkami lepilnim trakom, ampak jo je potrebno zaščititi z ustrezno embalažo.

Izdelkov, kupljenih v akcijah, ni mogoče vrniti in za take izdelke ni reklamacije.

Če ste izdelek že začeli uporabljati, odstop od pogodbe in vračilo izdelka več ni mogoče.

Priporočamo, da previdno odprete embalažo in jo obdržite v nespremenjenem stanju, na izdelku pa obdržite pritrjene etikete, dokler niste prepričani, da je izdelek ustrezen. Pri nakupu oblačil, perila in kopalk ustrezno velikost preverite s pomerjanjem čez druga oblačila, ne na golo kožo, pazite tudi na puščanje sledov ličil in pudra. Pri vračilu čevljev pazite, da čevlje odpošljete skupaj s škatlo, v kateri ste čevlje prejeli.

V zvezi povpraševanja po dodatnih informacijah pričakujemo vaše sporočilo na elektronski naslov : info@viper-tactical.si ali na spodnji naslov:

ArPoS International d.o.o.
Ljubljanska cesta 1
2310 Slovenska Bistrica
Slovenija/ Slovenia

Izdelek, ki vam ne ustreza pošljite na zgornji naslov. Izdelku priložite kopijo originalnega računa in nanj napišite številko vašega transakcijskega računa, na katerega vam bomo najkasneje v roku 14 dni po odstopu za ta izdelek nakazali vsa prejeta plačila, ki so bila potrošniku zaračunana ob sklenitvi pogodbe (oddaji naročila). Vračilo kupnine v gotovini ni mogoče.

Pri vračilih izdelkov, ki so bili plačani preko PayPala, vrnemo kupnino preko PayPal-a. Pri vračilih izdelkov, plačanih z kreditno kartico, vrnemo kupnino za vrnjen izdelek na kreditno kartico. Pri vračilih izdelkov, ki so bili plačani po povzetju ali nakazilom na račun, vrnemo kupnino na vaš transakcijski račun.

Stroške povezane z vračilom ali zamenjavo blaga nosi uporabnik. Uporabnik mora izdelke vrniti nepoškodovane.

Neprevzem naročenih izdelkov se ne šteje kot odstop od pogodbe, temveč kot kršitev pogodbenega razmerja med ponudnikom in kupcem.

Reklamacije – Servis / Popravilo – Stvarne napake

Ker vemo, da želi stranka izdelek uporabljati nemoteno, bomo v primeru reklamacije izdelka najhitreje izvedli vse, da čimprej zagotovimo delujoč izdelek.
Če ste izvedli nakup in je bil izdelek nedelujoč, je imel napako ali pa da se je nov kupljen izdelek pokvaril (vrnili pa ste ga v 8 dneh), bomo ta izdelek zamenjali v skladu s pogoji zamenjave izdelkov (prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano, v enaki količini, v originalni embalaži in z računom). Če enakega izdelka ni v zalogi, bomo v skladu z dogovorom s stranko izdelek zamenjali z enakovrednim, dražjim z doplačilom stranke ali pa poslali izdelek na popravilo.

Če bi se pokvaril izdelek, ki je še v garancijskem obdobju, nam ga dostavite, obenem pa boste izpolnili obrazec za uveljavljanje garancije. Izdelek bo z vso dokumentacijo poslan na pooblaščen servis (ali k proizvajalcu) v pregled in popravilo. Čas vračila izdelka je odvisen od napake in vas o tem obvestimo, ko prejmemo informacijo s servisa ali od proizvajalca. Če popravilo ne bo mogoče, bomo izdelek zamenjali z enakim izdelkom. Če enakega izdelka ni v zalogi, bomo v skladu z dogovorom s stranko izdelek zamenjali z enakovrednim, dražjim z doplačilom stranke ali pa bomo vrnili kupnino.

Če na izdelku ugotovite stvarno napako, nam izdelek čimprej dostavite. Napako je potrebno natančno opisati ter omogočiti pregled izdelka (pregled se izvede na servisu).
Če je šlo za stvarno napako ali ne, vas bomo pisno obvestili v 8 dneh od prejema izdelka na servis. Če je šlo za stvarno napako, bomo ponudili odpravo napake, vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako, zamenjavo izdelka ali vračilo plačanega zneska.

Artikla ni mogoče reklamirati, če gre za artikel, ki je bil izdelan po naročilu kupca oz. njegovih potrebah in če gre za kupčevo nepravilno oz. malomarno ravnanje.

Na servis prejete izdelke bomo hranili le 6 mesecev od obvestila o končanem popravilu. Če v roku 6 mescev ne prevzamete izdelka s servisa, ga ne bomo več hranili in prevzem ne bo več mogoč.

Obrazec za uveljavljanje reklamacije ali odstop od pogodbe

Ponudbe in akcije

Aktualne ponudbe in akcije veljajo samo v spletni trgovini www.viper-tactical.si
Pri akciji 1+1 GRATIS se ugodnost obračuna od redne cene.
Popusti in različne akcije se med seboj ne seštevajo.

Garancija

Ponudnik prodaja izdelke preverjene kakovosti. Dobavitelja blagovne znamke sta preverjeni in uveljavljeni podjetji iz Velike Britanije in z Danske. Podjetje jamči za originalnost vseh produktov.

Izključitev odgovornosti

Ponudnik ne zagotavlja točnosti, pravilnosti vsebine objavljene na spletni strani, niti ne prevzema odgovornosti za škodo, ki bi jo utegnil utrpeti uporabnik zaradi zanašanja na objavljene vsebine.

Podjetje odgovarja za celotno vsebino besedil in fotografij, objavljenih na naši spletni strani.

Uporabnik si mora zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus, itd.) pred vstopom v spletno trgovino in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

Ponudnik si pridržuje pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočanje ali oviro za uporabo spletne trgovine. Ponudnik ni odgovoren za povrnitev morebitne izgube, škode ali stroškov (škoda), ki jih ima uporabnik zaradi prenehanja delovanja spletne trgovine.

Arpos International d. o. o. se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, ki so objavljeni na spletni trgovini. Kljub temu pa se lahko karakteristike izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako hitro, da Arpos International d. o. o. v spletni trgovini ne uspe popraviti podatkov. V takem primeru bomo kupca obvestili o eventualnih spremembah in mu omogočili preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

Ocene, mnenja in priporočila

 • Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.
 • Arpos/Viper omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih Arpos/Viper pregleda. Arpos/Viper ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po oceni Arposa/Vipera ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.
 • Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in Arposu/Viperu dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Arpos/Viper ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu Arposa/Vipera, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na Arpos/Viper.

Piškotki 

– pravna podlaga : spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah ( Uradni list št. 109/2012), ki je začel veljati v začetku 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

 kaj so piškotki? Piškotek je majhna datoteka, običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naložijo na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

– zakaj se uporabljajo? Piškotki služijo prilagajanju spletnih vsebin po uporabnikovih željah in optimizaciji uporabe spletne strani. Služijo tudi pri pripravi anonimnih statističnih podatkov, ki nam pomagajo razumeti uporabnikovo uporabo spletne strani in pripomorejo k izboljšavi vsebine spletne strani brez osebnega izpostavljanja uporabnika.

– shranjevanje piškotkov : piškotki se lahko shranijo različno dolgo.

– začasni ali sejni piškotki na vaši napravi ostanejo do odjave iz spletnega brskalnika, nato se izbrišejo.

– trajni ali shranjeni piškotki na vaši napravi ostanejo tekom celotnega časovnega intervala, ki je določen v parametrih piškotka, ali dokler je uporabnik lastnoročno ne izbriše.

 vrste piškotkov : nujno potrebni piškotki ( ti omogočajo uporabo nujnih komponent za pravilno delovanje spletne strani), izvedbeni piškotki ( ti piškotki zbirajo podatke o načinu o načinu uporabe spletne  z namenom izboljšanja delovanja spletne strani. Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki bi omogočile identifikacijo uporabnika), funkcionalni piškotki (ti piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše izbrane možnosti ( vaše uporabniško ime, regijo)in uporabniku zagotavljajo naprednejše in bolj personalizirane funkcije. Ti piškotki omogočajo sledenje vaši dejavnosti na spletni strani), ciljni in oglasni piškotki ( te piškotke najpogosteje uporabljajo tretje strani ( oglaševalska in družabna omrežja) z namenom prikazovanja ciljnih oglasov in merjenja učinkovitosti oglasov).

– upravljanje piškotkov : piškotke lahko nadzirate in upravljate v nastavitvah spletnega brskalniki, ki ga uporabljate. Uporabnik se sam odloči, ali dovoli shranjevanje piškotkov na svojem računalniku, piškotke pa lahko kadarkoli odstrani, če so piškotki omogočeni. Za navodila, kako upravljati piškotke, se obrnite na navodila vašega brskalnika.

Mystery Box ponudbe

Posebne ponudbe “Mystery box” so ponudbe, ki dosegajo minimalno vrednost glede na nakupno ceno. Primer:

Cena Mystery boxa je 50 EUR (brez stroškov dostave) – minimalna malodprodajna vrednost takega paketa je 50 EUR.

Zgornja meja vrednosti ni določena. Trajanje ponudbe bo določeno za vsako prodajno akcijo sproti in ne bo krajše od 24 ur ali do razprodaje vseh paketov.

Menjava izdelkov v taki ponudbi ni mogoča, saj že ime posebne ponudbe pove, da gre za presenečenje, kaj kupec dobi. Z nakupom te ponudbe se kupec odpove možnosti zahtevka za menjavo izdelka ali vračilo kupnine. Dostava takšne ponudbe se vrši najkasneje 14 dni po zaključeni ponudbi.

Strošek dostave v ponudbi Mystery Box se obračuna glede na lokacijo kupca in je vezan na cenik dostavne službe GLS.

Pravica do obveščenosti

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z našo politiko varovanja osebnih podatkov ali kako so vaši osebni podatki obravnavani, se lahko brez zadržkov obrnete na naše predstavnike varovanja zasebnosti .

ArPoS International d.o.o.
Ljubljanska cesta 1
2310 Slovenska Bistrica
Slovenija / Slovenia

Email : info@viper-tactical.si

Na podlagi vaše zahteve vas bomo nemudoma obvestili – pisno in v skladu s primerno zakonodajo – kateri osebni podatki, če sploh kateri, so bili zbrani med obiskom spletne strani www.viper-tactical.si

Pravo

Pritožbe in spori

Podjetje ArPoS International d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.  ArPoS International d.o.o. se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. V primeru težav se kupec s podajalcem ArPoS International d.o.o. lahko poveže telefonsko na številko +386 (0)69 91 63 63 ali po elektronski pošti na info@viper-tactical.si. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@viper-tactical.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. ArPoS International d.o.o. se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ArPoS International d.o.o. prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Za reševanje morebitnih sporov je pristojno sodišče v Sloveniji.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Podjetje ArPoS International d.o.o. skladno z zakonskimi normativi ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Za morebitno reševanje sporov se lahko obrnete tudi na platformo za spletno reševanje sporov. Platformo SPRS najdete na povezavi: TUKAJ

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Neveljavnost kateregakoli splošnega pogoja ne povzroča neveljavnosti drugih pogojev.

Splošni pogoji pričnejo veljati z dnem: 12. 08. 2022