Gillie suit de luxe (L)

78,80  z DDV

  • Teža: 1650g
  • Set: hlače, majica, kapa
  • Velikost: L = M/L

Najnižja cena v zadnjih 30 dneh

Ni na zalogi

Primerjaj
Šifra: VOI469271L Kategoriji: ,

Opis

Obleka Gillie suit de luxe je vrsta maskirnih oblačil, ki so podobna izgledu ozadja, kot je listje, sneg ali pesek.

Gillie obleka suit de luxe je izdelana iz bombaža in najlona. Gre za tkaninsko oblačilo, pokrito z ohlapnimi trakovi, tkanine oz. vrvice, ki so včasih narejeni tako, da jih lahko po izbiri dopolnite z ostanki listja z območja. Vojaško osebje, policija, lovci in naravoslovni fotografi lahko nosijo obleko gillie, da se zlijejo s svojo okolico in se skrijejo pred sovražniki. Obleka daje obrisu uporabnika tridimenzionalni izgled, ne pa linearnega. Obleka se v vetru premika enako kot okoliško listje.

Čeprav so običajne obleke gillie narejene iz tkanin ali 3d listov, ​​so v mnogih situacijah, kjer je kamuflaža koristna, tudi nepraktične. Navadno so gillie obleke zelo težke in vroče. Celo v zmernem podnebju lahko temperatura v obleki gillieja preseže 50° C. Obleka ni izdelana iz ognjevarnega materiala, zato morate biti previdni v bližini virov vžiga.

Ali veste od kje ime Gillie?

Gille je škotska galska beseda za mladega moškega ali starejšega fanta, ki dela kot hlapec. “Ghillie” je napačno črkovanje. Izraz “obleka ghillie” je lahko sklicevanje na Gille Dubh, “Dark Lad” ali “Black Lad”, zemeljskega duha, ki je v škotski mitologiji oblečen v listje in mah.

Lovski skavti, škotski visokogorski polk, ki ga je med drugo boer vojno oblikoval Simon Fraser, 14. lord Lovat, je prva znana vojaška enota, ki je uporabljala obleke gillie in je leta 1916 postala prva ostrostrelska enota britanske vojske. Lovatski skavti so bili prvotno najeti od delavcev škotskega Highlanda, zlasti profesionalnih sledilcev in lovcev.

Podobne obleke ostrostrelcev v avstralski vojski se imenujejo “jowie obleka”, imenovana po njihovi podobnosti z Yowiejem, mitskim hominidom, podoben Yetiju in Bigfootu, ki naj bi živel v avstralski divjini.

 

Material: bombaž in najlon

Set vsebuje hlače, majico in kapo.

Proizvajalec: Fosco Industries

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Gillie suit de luxe (L)”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja